Vildtkamera som jagtudstyr

Et vildtkamera er bestemt ikke noget, som man så i gamle dage, hvor jægere var nogle, der rendte rundt med lange muskedonnere, der skulle genlades efter hvert skud, hvor træfsikkerheden bestemt også var derefter.

Mange ting er dog bibeholdt fra dengang, hvilket blandt andet er jagt med hunde, hatten, jagttøjet og videre. 

Nogle af disse fornødenheder har bestemt gennemgået en forvandling til det bedre, som man har udviklet bedre materialer og udstyr, der både holder bedre på varmen, men også kan være mere træfsikre.

Men i jagtens historie – som jo går flere tusinde år tilbage og længe var vores grundlag for overlevelse, indtil vi gik over til agerbruget – har man ikke særligt længe set vildtkameraer blive brugt, da de netop også relativt set er et nyt element i jagtens verden.

Hvad kan man så bruge disse vildtkameraer til?

Det vil vi vende i denne artikel.

Der er nemlig flere forskellige grunde til at sætte et vildtkamera op, og måske har mange brug for flere af slagsen til den opgave, man står med at skulle sådan et kamera til.

Man kan blandt andet bruge et vildtkamera til at sætte op et bestemt sted i ens jagtområde, så man kan få en nogenlunde idé om, hvilke slags dyr, hvor mange og på hvilke tidspunkter, de frekventere disse steder.

Kameraerne kan sættes op, så de dækker et større udvalgt areal af jagtområdet, så man kan optælle, hvor meget vildt man har i det givne område, man råder over. Så kan man se, hvordan tilstanden med bestanden er.

Det kan også være et målrettet vildtkamera, man sætter op, hvor man har en fælde ud eller en slikkeblok, der skal lokke dyr til.

Så kan man sidde i varmen og se, hvornår der er ved at være vildt i området, så man kan snige sig ud eller allerede ligge på lur i området med et sigtekorn parat på riflen.

Anders Lundtang Hansen