Et telt og hunden med

Der er overraskende mange steder i Danmark og i norden generelt, hvor du kan slå telt op i det fri og nyde overnatninger i naturen. Det er noget, jeg gør med jævne mellemrum herhjemme, for jeg nyder roen og det primitive liv rigtig meget. Og hunden skal selvfølgelig med, for det er noget vi har sammen. Også i ferierne, hvor vi virkelig få sat vores evner på prøve.

Men med moderne udstyr er de ikke så besværligt eller primitivt, som mange måske tror. Har du bare tørre fødder og skiftetøj samt det mest basale, så kan du sagtens klare dig derude. For mig er det et primus, for varm mad i form af friskfanget fisk er bare bedre, en god, stor rygsæk til det hele, et godt telt og et supplement af dåsemad. Det er også rigtig vigtigt at have et par jagtknive, for den slags er universelle og kan lidt af hvert i naturen. Jeg ville i hvert fald ikke kunne klare mig uden, for det er det vigtigste redskab, der kan redde mangen en situation.

Tæt på vand

Hvis ikke andet, så gælder det om at være tæt på ferskvand. Det er drikkevarer lige ved hoveddøren, det er vand til hunden, og det er muligheden for at komme i bad og få vasket tøj. Jeg kan ikke slæbe så meget vand med rundt, så jeg planlægger altid de længere ture efter vandløb, åer og floder. Det kan strække en ferie rigtig lang tid at have den slags i nærheden, og så skal jeg ikke opmagasinere og slæbe det med mig. Er det kun et par dage, kan jeg klare mig med mindre.

Men moderne udstyr kan jeg ikke klare mig uden. Det er min luksus, for jeg vil hellere bruge tiden på at udforske et område og nyde det, end at bygge lejr.

Kim Brandt