Det er mere end jagten

Jeg tror, at alle, der går på jagt, kan skrive under på, at det er meget mere end selve jagten. Det er det at komme ud i naturen, at vente, at lære at være tålmodig, at nyde det hele faktisk. Jeg har længe nydt, at min ældste nu er stor nok til at komme med på jagt selv. Noget, han har glædet sig til længe, og noget, han har taget meget alvorligt. Så der skulle noget mere udstyr til, mest fordi han skal have sit eget i stedet for at låne mit.

På den måde lærer han også noget om at passe på sine ting og at sikre, at det han køber, er i en rigtig god kvalitet. Den slags skader ikke. Det sagt, så har jeg lovet at være med i betalingen af det mest basale – mod at jeg har et ord at sige om, hvad han skal have. Med erfaring kommer også viden, og det kan jeg også give videre. Vi har dog aftalt, at vi bestiller det hele online. Så kan vi sidde og kigge og vælge sammen. Heldigvis kan vi finde det, vi skal bruge hos xtragrej.dk, og de har både kvalitet og gode priser, så jeg er fint tilfreds med denne løsning.

Klar til fuglejagt

Der er mangt og meget, der kan jages her i landet, men jeg har altid været mest til fuglejagt. Det kræver en rolig hånd at ramme hovedet, og det kræver en rigtig god hund til at finde fuglene bagefter, for de kan lande i alt fra krat til søer. Det er nok derfor, eg altid har sværget til tolleren, som min trofaste hjælper på jagen, og nu også min søn, som forhåbentlig for en rigtig god første jagt, så han for alvor bliver bidt, som min far sørgede for, at jeg gjorde i sin tid.

Kim Brandt