Husk dit høreværn som en del af dit jagtudstyr

Hvornår forestiller du dig egentlig, at du har brug for høreværn eller for den sags skyld hørepropper/ørepropper?

Langt de fleste vil nok tænke, at den slags har man brug for, hvis man er jord- og betonarbejder eller på anden måde arbejder med tungt og larmende arbejdsredskaber til dagligt, som kan forvolde en hel del støj, men som man dog kan holde ud i mindre omfang – men hvis man skal gå ved siden af det hele arbejdsdagen, så kan det sætte sig som høreskader.

Det kan også tænkes, man arbejder i sikkerheds-, vagt- eller politibranchen, hvor der brug for, at man skal vedligeholde ens evner med at skyde med håndvåben, hvis situationen skulle opstå, hvor man har brug for at opretholde evnen til dette, hvis det sjældne tilfælde skulle opstå, hvor det bliver nødvendigt at trække sit håndvåben og bruge det aktivt – så skal evnerne sidde perfekt hver gang.

Hvis man er til koncert, hvor lydniveauet måske lige er for højt for en, selvom reglerne for støj bliver overholdt, så kan det blive nødvendigt med høreværn – specielt til de små størrelser, eller hvis man får anvist en plads lige ved højttalerne.

Men man tænker nok næppe over, at man har brug for høreværn, når man befinder sig i situationer, hvor det er alfa og omega, at man er i stand til at være stille, ja, næsten fuldstændig lydløs.

Dette skal man jo være under en jagttur, hvor bare lyden af en lille gren, der knækker under ens jagtsko, kan betyde, at man har ødelagt flere timer med at være stille for at lokke sit bytte til, så man kunne skyde det.

Men i det øjeblik, hvor man trykker på aftrækkeren på for eksempel en jagtriffel, så giver det et hult drøn lige ved siden af ens øre, som kan sætte sig som en høreskade, hvis man ikke er beskyttet med et høreværn.

Du kan finde høreværn her: https://xtragrej.dk/

Anders Lundtang Hansen