Jagtknive er ikke for alle

I denne artikel vil vi fokusere på det at have jagtudstyr i form af jagtknive.

Man kan jo nemlig sige, at i modsat fald med rifler og andre skydevåben, så kan de fleste mennesker godt købe knive af forskellige beskaffenheder og til forskelligt brug, men det at købe rifler og skydevåben generelt er ikke noget, man bare gør. I hvert fald ikke herhjemme i Danmark.

For at tage det mest kendte eksempel, de fleste danskere nok kender til, så har USA en meget liberal våbenlovgivning, som gør, at stort set alle amerikanere over en vis alder kan gå ned i en våbenhandler og købe et skydevåben og ikke med megen anden bevisførelse end at vise, at man er myndig.

Uden at gå ind i en diskussion om, hvorvidt det er smart eller ej, så relaterer denne ret til at bære våben til en tid, hvor USA var en ung nation, og man ikke kunne kende forskel på ven eller fjende, hvorfor det krævede overlevelse at have et skydevåben på sig i dagligdagen.

I Danmark skal man have jagttegn for at have skydevåben, og disse skal udelukkende bruges på afmærkede jagt-terræner. Man må ikke bare gå rundt med ens skydevåben i byen, fordi man har lyst til det.

Disse våben skal opbevares i et bestemt hylster, når man transporterer dem rundt, og ellers skal de være låst inde i et afsikret skab.

Men der kræves ikke et kniv-bevis for at købe en kniv. Alle mennesker kan gå ned i en butik og købe en køkkenkniv, men sådan gælder det ikke med alle typer af knive, og man må i hvert fald ikke bestille disse hjem fra udlandet og få dem sendt til Danmark. Det kan medføre en stor bøde.

Der findes dog steder herhjemme, hvor man kan købe gode jagtknive uden problemer, og det er blandt andet hos xtragrej.dk.

Anders Lundtang Hansen